Spaarhypotheek

De spaarhypotheek stond bekend als een hele voordelige hypotheekvorm. Helaas kun je deze hypotheek niet meer afsluiten. Er zijn nog steeds mensen die een lopende spaarhypotheek hebben. Als de looptijd van die hypotheek is verstreken en ze nog meer hypotheek nodig hebben, dan moeten ze kiezen tussen een lineaire of een annuïtaire hypotheek.

Bij een spaarhypotheek spaar je iedere maand een bepaald bedrag. Met dat gespaarde bedrag kun je aan het eind van je looptijd je hypotheekschuld aflossen. Over het deel dat je spaarde, kreeg je net zoveel rente als hypotheekrente dat je moest betalen. Je kon dus maximaal gebruikmaken van de hypotheekrenteaftrek.

Bankspaarhypotheek

De spaarhypotheek is er in twee varianten. De spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek. Heb je een spaarhypotheek? Dan bouw je kapitaal op via een spaarverzekering. Bij een bankspaarhypotheek bouw je je kapitaal op via een bankspaarrekening. Beide vormen hebben als doel dat je uiteindelijk je hypotheekschuld kunt aflossen met het gespaarde kapitaal. Ook de bankspaarhypotheek kun je tegenwoordig niet meer afsluiten.

Heb jij nog een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek en wil je die oversluiten? Of is de looptijd bijna verstreken en wil je financieel advies over een vervolghypotheek? Plan een adviesgesprek. Dan bespreken we alle mogelijkheden.

Plan adviesgesprek