Veelgestelde Vragen

  1. Wat is de werkwijze van Libero Financieel?
    Bij Libero Financieel heb je al je financiële zaken onder één dak. Je kunt bij ons terecht voor een hypotheekaanvraag, maar ook voor financieel advies en voor verzekeringen. Op onze werkwijze lees je precies hoe wij werken.

  2. Bij hoeveel banken kan ik terecht via Libero Financieel?
    Wij zijn onafhankelijk. Dat betekent dat we met alle banken mogen en kunnen samenwerken. Als jij ons inschakelt om een hypotheek af te sluiten, dan zijn de mogelijkheden onbegrensd. Wij vinden altijd de perfecte hypotheek die past bij jouw situatie. Nu en in de toekomst.

  3. Kan ik bij Libero Financieel online een hypotheek afsluiten?
    Ja, bij ons kun je online een hypotheek afsluiten. Dat is handig als je niet bij ons kantoor in de buurt woont of als er andere omstandigheden zijn waardoor je niet zo makkelijk de deur uit kunt. Via videobellen hebben we contact met elkaar. Dat kan op een tijdstip dat het voor jou uitkomt. Wij werken met een online klantportaal. In dat portaal zie jij precies welke documenten we nog van je nodig hebben om de hypotheekaanvraag compleet te maken.

  4. Wat kost hypotheekadvies bij Libero Financieel?
    Hypotheekadvies is altijd maatwerk. Daarom is er niet één prijs die we hanteren. We hebben voor een aantal doelgroepen speciale prijzen. Bijvoorbeeld voor starters, doorstromers en ondernemers. Kijk op de tariefpagina voor een compleet overzicht.

  5. Wat wordt er tijdens het eerste gesprek besproken?
    Als je financieel advies nodig hebt, omdat je een woning wilt aankopen, dan beginnen wij altijd met het opstellen van jouw Financiële Eisenlijst. We nemen samen jouw financiële situatie door, zodat je weet wat je maximaal kunt lenen en wat je maandlasten zijn. Dit doen we tijdens het eerste gesprek. Daarom is het handig dat je voorafgaand aan dit gesprek een aantal financiële gegevens aanlevert. Wat we precies nodig hebben, laten we je weten op het moment dat we de afspraak plannen.

  6. Wat is de Financiële Eisenlijst?
    Met een Financiële Eisenlijst op zak weet jij precies wat je maximaal kan lenen. Dit is voor jou handig, want zo weet je precies wat je maximale budget is. Maar het kan ook een handige tool zijn om de verkoper over de streep te trekken. Als jij bij jouw bod op de woning jouw Financiële Eisenlijst toevoegt, dan weet de verkoper dat jij de hypotheek voor de woning zeker rond kunt krijgen. Dat kan hem doen besluiten om jouw bod te accepteren, zelfs als dat niet het hoogste bod is.

  7. Hoe werkt de biedverzekering?
    Met onze biedverzekering maak je 4x meer kans op een geaccepteerd bod. Met de biedverzekering kun je een bod uitbrengen zonder financieringsvoorbehoud. En jij loopt daarbij geen enkel risico. Het risico ligt namelijk volledig bij ons.  >> meer informatie over de biedverzekering

  8. Wat kan ik maximaal lenen?
    Het maximale bedrag dat jij kunt lenen is afhankelijk van heel veel factoren. Zoals je inkomen, de marktwaarde van de woning die je wilt kopen, maar ook van je huidige hypotheek, je leeftijd, de actuele rente en eventuele schulden. Bereken hier wat jij maximaal zou kunnen lenen. Wil je een exacte berekening? Neem dan contact met ons op.

  9. Kan ik mijn hypotheek verhogen?
    Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om je hypotheek te verhogen. Hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. En houd er rekening mee dat je maandlasten ook omhoog zullen gaan als je je hypotheek gaat verhogen.

  10. Kan ik extra aflossen op mijn hypotheek?
    Bij de meeste hypotheken mag je jaarlijks een bepaald bedrag extra aflossen zonder dat je daarvoor een boete betaalt. Wil je meer aflossen, dan betaal je een boete aan de geldverstrekker. In de voorwaarden van je hypotheekakte staat of, hoe en hoeveel je boetevrij mag aflossen.