Maatwerkhypotheek

Een maatwerkhypotheek is geen standaard hypotheek. Het is een hypotheek die past bij jouw unieke situatie. Soms kan iemand geen hypotheek krijgen volgens de reguliere regels. Dan is maatwerk nodig. Als die persoon bijvoorbeeld al heel veel jaren een hoge huur betaalt, dan is een hypotheek misschien tóch mogelijk. Ook als iemand in scheiding ligt, kan er maatwerk toegepast worden.

In dit soort situaties kijkt de financieel adviseur wat jij nodig hebt. De specialist kan met de geldverstrekker om tafel om jouw situatie uit te leggen. Soms blijft een geldverstrekker star en verstrekt hij alsnog geen hypotheek. Maar in veel gevallen kan er op zo’n moment een maatwerkhypotheek afgesloten worden.

Een maatwerkhypotheek kun je krijgen als:

  • je duurhuurder bent. Je betaalt dan minimaal drie jaar minstens één derde van je netto-inkomen aan maandlasten. Je moet dan ook bewijzen dat je voor je koopwoning minder kwijt bent aan maandlasten.
  • je starter bent op de woningmarkt.
  • je een zzp-hypotheek wilt aanvragen en minder dan drie jaar ondernemer bent.
  • je in scheiding ligt en je je ex-partner wilt uitkopen, of alleen een nieuwe woning wilt kopen.
  • je pensioen krijgt en je je overwaarde wilt verzilveren.

Zit jij in één van bovenstaande situaties? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we of je in aanmerking komt voor een maatwerkhypotheek.

Plan een afspraak