Rentevaste periode

Veel mensen kiezen voor een rentevaste periode als ze een hypotheek afsluiten. De hoogte van de rente staat dan voor die periode vast. Als de marktrente stijgt of daalt, heeft dat geen invloed op de hoogte van de rente die jij moet betalen. Dit geeft zekerheid. Je weet tijdens de rentevaste periode precies waar je aan toe bent.

Soms kun je een rentevaste periode afsluiten met een rentebedenktijd. Je mag dan gedurende een bepaalde periode zelf bepalen wanneer je je nieuwe rentevaste periode in laat gaan. Je kunt dan het gunstigste moment kiezen.

Een nadeel van een hypotheek met een rentevaste periode is dat je geen voordeel hebt als de marktrente tijdens die periode daalt. Dat is bij een variabele rente anders. Daar profiteer je direct van een lagere marktrente. Maar dat betekent ook dat je bij een hogere marktrente ook meer rente moet betalen.

Wil je weten of het voor jou verstandig is om een rentevaste periode af te sluiten? Of loopt je rentevaste periode bijna af en vraag je je af welke stappen je het beste kunt nemen? Plan vrijblijvend een afspraak met één van onze financieel adviseurs.

Plan afspraak