Duurhuurdershypotheek

De duurhuurdershypotheek is speciaal ontwikkeld voor mensen die op dit moment een hele hoge huur betalen, maar toch niet in aanmerking komen voor een hypotheek. Zelfs niet als de maandlasten van de hypotheek lager zijn dan wat ze nu aan huur betalen.

Bij de duurhuurdershypotheek bekijkt de geldverstrekker voor jouw persoonlijke situatie of je toch in aanmerking kan komen voor een hypotheek. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden duurhuurdershypotheek

  1. Je hebt geen betalingsproblemen gehad met het betalen van je huur.
  2. Je gaat maandelijks voor je nieuwe koopwoning minder betalen dan dat je aan huur betaalt. Hierbij gaat het om je hypotheeklasten, maar ook om verzekeringen, onderhoud en gemeentelijke belastingen.
  3. Je toekomst op de arbeidsmarkt is goed.
  4. Je hebt voldoende spaargeld en kunt aantonen dat je ook écht spaart.
  5. Je koopt een woning die goed onderhouden is of je kunt aantonen dat je de kosten voor onderhoud kan betalen.
  6. Je hebt geen lening of schulden.

Voldoe je aan deze eisen? Dan kom je misschien in aanmerking voor de duurhuurdershypotheek. Je kiest daarbij zelf de hypotheekvorm die het beste bij jou past. Je kunt kiezen uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Wil je meer informatie over de duurhuurdershypotheek of wil je financieel advies? Maak een afspraak met één van onze financieel adviseurs.

Maak afspraak