Familiehypotheek

Denk je erover geld voor je woning te lenen bij familie? Dat kan met een familiehypotheek. Je leent het geld om je woning te financieren niet bij een bank, maar bij je familie. Als je ook in aanmerking wil komen voor belastingaftrek, dan moet de familiehypotheek aan dezelfde voorwaarden voldoen als wanneer je geld leent bij een bank, namelijk:

  • De lening moet gebruikt worden voor de aankoop, verbouwing of het onderhoud van een woning.
  • De lening moet binnen 30 jaar afgelost zijn (via een lineaire of annuïtaire aflossing).
  • Je moet de lening aanmelden bij de Belastingdienst via je aangifte inkomstenbelasting.

Bij het afsluiten van een familiehypotheek komt best wat kijken. Het is daarom altijd verstandig om financieel advies te krijgen. Daar zijn wij sterk in. Laten we een gratis adviesgesprek plannen. Dan praten we over jouw wensen en toekomstdromen en kijken we samen of de familiehypotheek de beste oplossing is.

Generatiehypotheek
Een vorm die sterk lijkt op de familiehypotheek is de generatiehypotheek. Bij een familiehypotheek kan ieder familielid je het geld lenen. Dus je ouders, grootouders, oom, tante, zus, broer etc. Bij een generatiehypotheek staan je ouders of je grootouders garant bij het afsluiten van een hypotheek bij een bank of geldverstrekker. Zij lenen je dan dus niet zelf het geld, maar helpen je met de betaling als jij dat zelf niet meer kan.

Wil je informatie over een familiehypotheek, generatiehypotheek of een andere hypotheekvorm? Plan een adviesgesprek!

Plan adviesgesprek