ZZP Hypotheek

Ben je zzp’er? Dan is het vaak een stuk lastiger om een hypotheek af te sluiten. Maar zeker niet onmogelijk! Het vaststellen van het maximale bedrag dat je mag lenen voor je hypotheek is niet zo makkelijk vast te stellen. Je inkomen is waarschijnlijk iedere maand anders, daarom kijkt de geldverstrekker naar jouw gemiddelde jaaromzet van de afgelopen drie boekjaren.

Ook als je net gestart bent als zzp’er en nog geen drie boekjaren kan laten zien, kun je soms een hypotheek aanvragen. Dan wordt er gekeken naar wat je verdiende toen je nog in loondienst was. 

Een zzp-hypotheek is niet anders dan een normale hypotheek. Je moet dus alsnog voor een bepaalde hypotheekvorm kiezen en dat zal vaak een lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek zijn. De berekening van het maximaal te lenen bedrag is anders en ligt vaak iets lager dan wanneer je in loondienst zou werken. 

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn als zzp’er? Laten we samen een Financiële Eisenlijst opstellen. Plan snel een afspraak voor een adviesgesprek.

Maak afspraak