Onder voorbehoud van financiering

Eén van de meest gebruikte ontbindende voorwaarde is het financieringsvoorbehoud. Deze voorwaarde neemt bijna iedereen op in het voorlopig koopcontract. Voor jou als koper is dit een belangrijke voorwaarden. Kun je toch de hypotheek niet rondkrijgen, dan hoef je geen boete te betalen. Laat je deze voorwaarde weg uit het voorlopig koopcontract en kun je de hypotheek niet rondkrijgen, dan moet je de verkoper wél een boete betalen van 10% van de koopsom.

Een belangrijke voorwaarde dus. Maar je moet weten dat je zonder deze voorwaarde veel meer kans maakt op een winnend bod. Heb je écht je droomwoning gevonden, dan kun je overwegen om een bod uit te brengen zonder voorbehoud van financiering. Dan loopt je wél het risico om 10% van de koopsom te moeten betalen als je de hypotheek niet rond kunt krijgen.

Durf jij dat risico niet te lopen? Dan kun je, als je aan de voorwaarden voldoet, bij ons een biedverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun jij bieden zonder voorbehoud van financiering en loop jij geen enkel risico. Als wij de hypotheekaanvraag toch niet rond kunnen krijgen, dan betalen wij de boete. 

Wil je meer weten over bieden zonder financieringsvoorbehoud of over de biedverzekering? Neem dan contact met ons op. Onze financieel adviseur beantwoord graag al jouw vragen.

Contact met een adviseur