Hoe kun je energiebesparende maatregelen financieren?

Wil je je woning verduurzamen? Dan kun je daar een lening voor afsluiten. Je kunt ook direct bij de aankoop van je woning de hypotheek verhogen om energiebesparende maatregelen te financieren. Je kunt in dat geval tot maximaal 106 % van de marktwaarde van je woning lenen in de vorm van een hypotheek.

Je kunt de volgende energiebesparende maatregelen direct meefinancieren in je hypotheek:

  • Aanschaf en installatie van een warmtepomp
  • Aanschaf en installatie van zonnepanelen
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Aanschaf en plaatsing van HR++ beglazing

Het extra hypotheekbedrag dat je hiervoor nodig hebt, wordt door de geldverstrekker in een bouwdepot gezet. Je kunt dit bedrag dus alleen voor bovenstaande maatregelen gebruiken. 

En weet je nu nog niet precies welke energiebesparende maatregelen je wilt doen? Kijk dan of je gebruik kunt maken van het Energiebespaarbudget. Dit is alleen een optie als je een hypotheek mét Nationale Hypotheek Garantie afsluit. Je kunt dan later bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn. Niet alle geldverstrekkers bieden deze optie aan.

Andere manieren om verduurzaming te financieren

Is het niet mogelijk om energiebesparende maatregelen via je hypotheek te financieren, dan zijn er andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een energiebespaarlening, groene lening, duurzame monumentenlening of een duurzaamheidslening. 

Houd er rekening mee dat iedere lening andere voorwaarden heeft. Je moet goed kijken welke voorwaarden bij jou passen. Want je wilt natuurlijk niet de verkeerde keuze maken en later veel stress ervaren van deze lening. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen de juiste lening voor jouw persoonlijke situatie te vinden.

Subsidies

Voor veel energiebesparende maatregelen kun je via de overheid een subsidie krijgen. Het is natuurlijk zonde als je geld laat liggen. Onze financieel adviseurs weten precies welke subsidies er zijn en of jij hiervoor in aanmerking komt. Uiteraard helpen we je ook met de aanvraag van een subsidie.

Plan gratis adviesgesprek

Wil je weten wat de oplossing voor jouw situatie is? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Wij geven je het beste advies en tips over hoe jij de verduurzaming van jouw woning het beste kunt financieren. Onze specialisten staan dagelijks voor je klaar.Plan gratis adviesgesprek