Hypotheek en BKR-registratie

Als je een BKR-registratie hebt, kun je vaak alsnog een hypotheek afsluiten. Vooral als je een positieve BKR-registratie hebt, is de kans dat je een hypotheek kunt krijgen heel groot. Het kan wel zo zijn dat het maximale bedrag dat je kunt lenen lager is door de (positieve of negatieve) registratie.

BKR-registratie

Je kunt een positieve of een negatieve BKR-registratie hebben. Al je schulden worden bij het BKR geregistreerd, behalve je studieschuld. Als je schulden hebt, maar altijd op tijd je aflossing en rente hebt betaald, dan krijg je een positieve registratie. Maar als je in de afgelopen 5 jaar een betalingsachterstand van minimaal 120 dagen hebt opgelopen, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. 

Hoeveel kan ik lenen met een BKR-registratie?

Als je geregistreerd staat bij het BKR dan kun je vaak wél een hypotheek krijgen. In de meeste gevallen is het maximale bedrag dat je kunt lenen lager dan wanneer je geen registratie bij het BKR zou hebben. Je kunt ervan uitgaan dat 2% van de totale schuld wordt afgetrokken van jouw maximale maandlasten. 

Wil je precies weten hoeveel jij kunt lenen? Plan een afspraak met één van onze financieel adviseurs. Zij berekenen dit graag voor jou.

Plan afspraak