Extra aflossen hypotheek

In sommige gevallen kan het slim zijn om extra op je hypotheek af te lossen. Misschien ben je meer gaan verdienen of heb je een erfenis ontvangen, dan kun je besluiten om dit extra geld te gebruiken om een extra aflossing te doen op je hypotheek.

Maar let op! Extra aflossen op je hypotheek is niet zonder voorwaarden.

Hoeveel mag je extra aflossen?

Hoeveel je extra mag aflossen is afhankelijk van de voorwaarden die jouw geldverstrekker heeft gesteld toen je de hypotheek afsloot. Vaak mag je een jaarlijkst een bepaald percentage boetevrij aflossen. Dat kost je dus geen extra geld. Wil je meer aflossen dan dat boetevrije bedrag, dan moet je daar een boete voor betalen. Extra aflossen mag dan wel, maar het kost je meer geld. Of het slim is om dit te doen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Neem gerust contact op met één van onze financieel adviseurs. Zij helpen je graag bij dit vraagstuk.

Afspraak plannen

Hoe moet je extra aflossen op je hypotheek?

Hoe je extra moet aflossen is afhankelijk van de voorwaarden en van je hypotheekvorm. Bij een aflossingsvrije hypotheek heb je vaak de mogelijkheid om elke maand extra af te lossen via een automatische incasso. Je kunt zelf bepalen hoeveel je extra wilt aflossen. Ook kun je de maandelijkse extra aflossing op ieder moment zelf stoppen. Zolang je onder het boetevrije bedrag blijft, kun je gratis extra aflossen op je aflossingsvrije hypotheek.

Sommige geldverstrekkers hebben in hun voorwaarden aangegeven dat je nooit een boete hoeft te betalen voor het extra aflossen op je hypotheek. Zij geven als enige voorwaarde dat je aflost uit je eigen middelen. Dat kan bijvoorbeeld spaargeld zijn, een schenking of geld dat je met beleggingen hebt verdiend.

Wil je advies over de manier waarop jij extra kunt aflossen op jouw hypotheek? Plan een afspraak met onze financieel specialist.

Plan afspraak