Bouwdepot

Ben je van plan om je woning te verbouwen en wil je geld lenen om die verbouwing te financieren? Grote kans dat je dan te maken krijgt met een bouwdepot. Dat is ook het geval als je tijdens het afsluiten van je hypotheek extra geld leent voor energiebesparende maatregelen. 

De geldverstrekker stort het geld voor de verbouwing of energiebesparende maatregelen in een bouwdepot. Je kunt dit geld dus alleen besteden aan die dingen die jij hebt afgesproken met de geldverstrekker. Je moet van al je aankopen ook de aankoopnota’s laten zien aan de geldverstrekker.

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een aparte rekening, speciaal voor de verbouwing. Vaak blijft dit geld maximaal 2 jaar beschikbaar. Is het bouwdepot na die twee jaar nog niet volledig gebruikt voor de verbouwing of verduurzaming? Dan gebruikt de geldverstrekker dit geld als aflossing op je hypotheek. 

Bouwdepot aanvragen

Niet iedereen kan een bouwdepot krijgen. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

  1. De verbouwing moet een waardevermeerdering zijn voor de woning.
  2. Het geld mag je alleen gebruiken voor zaken die aan het huis vastzitten, dus niet voor meubels.
  3. Je moet voldoende inkomen hebben om aan je hypotheekverplichting te voldoen,  inclusief bedrag verbouwing/verduurzaming.

Meer weten?

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een bouwdepot? Plan een adviesgesprek met één van onze financieel adviseurs. Ze staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Plan afspraak