Hypotheek verhogen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je hypotheek te verhogen. Misschien heb je overwaarde en wil je dat gebruiken voor een verbouwing. Of misschien heb je extra geld nodig om je droom te verwezenlijken. Hoe en of je je hypotheek kunt verhogen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Hoe kun je je hypotheek verhogen?

Er zijn twee opties om je hypotheek te verhogen: onderhands verhogen of een tweede hypotheek afsluiten.

  • Onderhands verhogen
    Bij onderhands verhogen hoef je niet naar de notaris. Dit is alleen mogelijk als jouw hypotheek bij de notaris hoger ingeschreven staat dan het bedrag wat je nu leent. Je kunt je hypotheek dan ophogen tot het bedrag waarvoor het ingeschreven staat, zonder dat je naar de notaris hoeft.
  • Tweede hypotheek afsluiten
    Als optie 1 niet van toepassing is, dan kun je misschien een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor moet je wél naar de notaris. De notaris moet namelijk een nieuwe hypotheekakte opmaken. Je betaalt dan ook weer opnieuw notaris- en inschrijfkosten. 
  • Overwaarde verzilveren
    Heb je overwaarde? Dan kun je die verzilveren. Je kunt hier leuke dingen voor doen, maar je kunt de overwaarde ook gebruiken om een verbouwing te financieren. Met die overwaarde verhoog je dan je hypotheek, zodat je meer financiële ruimte krijgt om de verbouwing te betalen.

Kosten hypotheek verhogen

Het verhogen van je hypotheek is vaak niet gratis. Alleen als je je hypotheek onderhands kunt verhogen, betaal je geen extra kosten. De meeste mensen moeten een tweede hypotheek afsluiten en dat betekent dat je kosten betaalt voor advies, taxatie en de notaris. 

Als je je hypotheek verhoogt gaan je maandlasten altijd omhoog. Let hier op, je moet wel aan je maandelijkse aflossing kunnen voldoen.

Maak een afspraak 

Wil je weten of jij mogelijkheden hebt om je hypotheek te verhogen? Plan een afspraak met één van onze financieel specialisten. 

Maak afspraak