Ontbindende voorwaarden afsluiten hypotheek

Zodra je een huis koopt, krijg je te maken met ontbindende voorwaarden. Je mag zelf de ontbindende voorwaarden bepalen. Er zijn 5 voorwaarden die vaak voorkomen:

  1. Onder voorbehoud van financiering
  2. Onder voorbehoud van bouwkundige keuring
  3. No risk clausule (onder voorbehoud verkoop eigen woning)
  4. Onder voorbehoud van NHG
  5. Onder voorbehoud van wijziging bestemmingsplan

Door deze voorwaarden te gebruiken, loop jij minder risico op een miskoop. Doe je een bod onder voorbehoud van financiering en kun je de hypotheek toch niet krijgen? Dan hoef jij geen boete te betalen. Fijn voor jou, maar niet voor de verkoper. De verkoper ziet liever een bod zonder voorwaarden. Hij loopt dan minder risico. Want als jij dan de hypotheek niet rond krijgt, dan moet je hem 10 procent van de verkoopprijs betalen. 

Zodra je een bod uitbrengt, moet je dus goed nadenken over het wel of niet inzetten van ontbindende voorwaarden. Wij kunnen je daar goed in adviseren. Als je voordat je een bod op een woning doet bij ons een Financiële Eisenlijst laat opstellen, weet jij of je de hypotheek wel of niet rond kunt krijgen. Dan kun je overwegen om te bieden zonder financieringsvoorbehoud. 

Ook hebben wij de unieke biedverzekering. Deze verzekering kun je bij ons afsluiten en daarmee kun je altijd een bod doen zonder voorbehoud van financiering. Lukt het ons niet om de hypotheek voor je aan te vragen? Dan betalen wij de boete. Zo heb jij een veel grotere kans op een geaccepteerd bod en loop je geen enkel risico.

Wil je weten welke voorwaarden jij weg kunt laten bij jouw bod? Neem contact met ons op. Dan stellen we samen jouw Financiële Eisenlijst op en weet je precies waar je aan toe bent.

Contact met een adviseur